Grijsschaal kijkt naar wat Bitcoin zo waardevol maakt

In het kort

  • Grayscale’s laatste rapport suggereerde dat Bitcoin een veel hogere marktkapitalisatie verdient dan het momenteel heeft.
  • De inflatie van traditionele fiatvaluta’s zet beleggers aan tot het zoeken naar nieuwe manieren om hun geld te beschermen.
  • Bitcoin’s aantoonbare schaarste en aanbod dat niet door een centrale autoriteit kan worden gecontroleerd, maken het een grote waarde, merkte de firma op.

Grote investeringsmaatschappij Grayscale publiceerde vandaag een nieuw rapport, getiteld „Valuing Bitcoin“, met als doel „investeerders te helpen visualiseren waarom Bitcoin misschien wel belangrijker is dan ooit“.

Volgens de onderzoekers is de waarde van Bitcoin System onlosmakelijk verbonden met de monetaire geschiedenis van de afgelopen 50 jaar en de inherente kenmerken van fiatgeld. Naarmate de wereldwijde inflatie toeneemt, groeit de vraag naar een schaars monetair activum als Bitcoin, zo legt het rapport uit.

„De Federal Reserve drukt momenteel meer en sneller dan ooit“, aldus het rapport, en voegt eraan toe dat „terwijl de Amerikaanse dollar structureel sterk blijft ten opzichte van andere valuta’s, de voortdurende [kwantitatieve versoepeling] maatregelen de aandacht hebben getrokken van beleggers die misschien op hun hoede zijn voor de monetaire inflatie“.

Te midden van deze ongekende monetaire en fiscale stimulans – vooral verergerd door de aanhoudende coronaviruspandemie – zoeken beleggers naar manieren om hun opgeslagen waarde te beschermen tegen het voortdurend opblazen van het monetaire aanbod. En Bitcoin heeft alle eigenschappen die nodig zijn om deze rol te vervullen, aldus Grayscale.

„Vanwege de unieke kwaliteiten van Bitcoin – zoals de controleerbare schaarste en een voorraad die niet door een centrale autoriteit kan worden gecontroleerd – geloven we dat het kan worden gebruikt als een opslagplaats voor waarde en als een manier om te ontsnappen aan deze grote monetaire inflatie“, aldus het rapport.

Grayscale harken in $217 miljoen na TV-reclamecampagne

Crypto investeringsfirma Grayscale heeft een blockbusterweek gehad na een nieuwe tv-reclamecampagne. CEO Barry Silbert tweeted op vrijdag dat de firma had genomen in $217 miljoen deze week: de …

Bovendien, aangezien Bitcoin geen cash-genererend goed is, suggereerde Grayscale dat het geschikter is om het te waarderen met behulp van modellen die vergelijkbaar zijn met de waardering van goud, onder verwijzing naar een rapport dat door de bekende investeerder Paul Tudor Jones in mei werd geschreven. In het document vergeleek hij verschillende waarden op basis van koopkracht, betrouwbaarheid, liquiditeit en overdraagbaarheid: financiële activa, contant geld, goud en Bitcoin.

Grayscale benadrukte dat Bitcoin weliswaar als laatste werd geplaatst onder de meer traditionele winkels van waarde, maar dat de score „een veel hogere marktkapitalisatie betekende dan nu het geval is“.
Bitcoin’s score was bijna 60% van de financiële activa“ maar heeft 1/1200e van hun marktkapitalisatie, aldus Paul Tudor Jones. Beeld: Grijsschaal
„Wat me verbaasde was niet dat Bitcoin als laatste binnenkwam, maar dat het net zo hoog scoorde als het deed“, vat Jones samen in zijn brief aan investeerders.“Bitcoin had een totale score van bijna 60% van die van de financiële activa, maar heeft een marktplafond dat 1/1200e van dat. Het scoort 66% van het goud als waardeopslag, maar heeft een marktkapitalisatie die 1/60e van de uitstaande waarde van het goud is. Er lijkt hier iets mis te zijn en ik denk dat het de prijs van Bitcoin is,“ voegde hij eraan toe.

Dit sentiment volgend, suggereerde het rapport van Grayscale dat op dit moment „Bitcoin misschien goed gepositioneerd is, gezien het feit dat het een schaars digitaal goed is“.

„De overvloed aan blockchain-metrics geeft aan dat de huidige marktstructuur doet denken aan begin 2016, de periode die voorafging aan de historische stierenloop van Bitcoin. Bitcoin blijft wereldwijd de aandacht van investeerders trekken, er is weinig aanbod om aan de groeiende vraag te voldoen en de infrastructuur is nu op orde om aan die vraag te voldoen,“ zeiden de onderzoekers.

Hoewel de huidige dalende prijs van Bitcoin anders lijkt te zijn.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.