Bitcoin-pris, altcoins och Dow satte rekordhöjder

Bitcoin-pris, altcoins och Dow satte rekordhöjder när tjurar driver marknaden

Bitcoin toppar 19 400 dollar, altcoins samlas med tre siffror och Dow som är en rekordhög nivå på 30 000 showtjurar kör alla hörn på varje marknad.

På tisdagar visade tjurarna att de har full kontroll Crypto Bank över kryptomarknaden när Bitcoin (BTC) ökade till 19 418,97 dollar och flera topp 10 altcoins gick på en tvåsiffrig rampage till nya 2020-toppar.

Anmärkningsvärda artister för dagen var Stellar Lumens (XLM) och XRP med 53% respektive 38% vinst.

Med all spänning och förväntan kring möjligheten att BTC flyttar till $ 20 000 kan kryptohandlare missa en lika imponerande prestation på traditionella marknader.

Samma dag samlades Dow också med mer än 400 poäng för att säkra en ny rekordhög nivå på 30 046. S&P 500 och Nasdaq följde med att lägga till 1,6% och 1,3%.

Enligt marknadsanalytiker registrerar utvecklingen av tre effektiva COVID-19-vacciner låga räntor som en del av Federal Reserve-politiken, möjligheten till en andra omgång av ekonomisk stimulans och den ökande takten i maktövergången mellan Trump-administrationen och President-Elect Biden tillhandahåller ett välbehövligt förtroendeförhöjning på marknaderna.

I skrivande stund stiger också S&P 500 och Nasdaq-terminer högre, vilket tyder på att dagens rally kan fortsätta vid öppningsklockan på onsdag.

Hittills har DOW ökat med 6,84% och S&P 500 med 10,73%. Även om detta är bra avkastning för alla investerares portfölj har Bitcoin långt överträffat båda, för närvarande upp med 166,67%, enligt uppgifter från Skew.

Överraskande fortsätter Ether (ETH) att överträffa Bitcoin-priset. Under den senaste veckan gick det topprankade altcoinet in i ett paraboliskt rally som tog priset till en topp 2020 för 623 dollar.

YTD-prestanda för Bitcoin och Ethereum. Källa: Digital Assets Data

Vanligtvis får Bitcoin och Ether större delen av mediatäckningen om sina prisrörelser, men den här veckan har visat att altcoins inte bör förbises.

Medan de två bästa digitala tillgångarna efter marknadsvärde har genomfört ett fantastiskt rally hittills, visar data från socialanalysdataleverantören TheTIE att altcoins med mindre cap också gör några allvarliga vågor.

Under det senaste dygnet exploderade tweetvolymer för utvalda altcoins och många altcoins realiserade vinster i sina BTC-, USD- och USDT-par.

Efter en så stark rally från Bitcoin kan den digitala tillgången komma in i en kort period av konsolidering eller till och med testa lägre stöd. Historiskt sett flyter medel i dessa situationer till altcoins och får dem att samlas högre.

Om Bitcoin kommer in i ett sidledes intervall under de kommande dagarna kan investerare upprepa denna metod och därmed utvidga den nuvarande rally som ses bland altcoins.

This entry was posted in kryptomarknaden. Bookmark the permalink.

Comments are closed.