Bitcoin prijs: Bitcoin walvissen blijven stevig, zij het multi $11k afwijzingen

    • Bitcoinprijs consolideren onder $11.000
    • Bitcoin walvissen houden hun activa vast
    • BTC walvissen die de bitcoin stimuleren
    • Grote uitstroom van mijnwerkers naar beurzen een reden tot zorg voor bitcoinehandelaren

De Bitcoin-prijs heeft de laatste tijd gemengde bewegingen gezien. Hoewel de grootste cryptocurrency ter wereld geleidelijk aan naar boven is gestegen, is het onderste deel van het prijsniveau van 11.000 dollar een formidabele weerstandsbasis gebleken die de ontwikkeling ervan belemmert.

De beren hebben bewezen te sterk te zijn voor de bitcoin stieren dan eerder verwacht, wat aangeeft dat de bitcoin op de rand van een neergang zou kunnen staan. Ondanks deze kwetsbaarheid is er echter nog steeds één element dat de bitcoineprijs zou kunnen drukken en dat een dreigende breuk zou kunnen signaleren. Er is een trend waarneembaar bij het bekijken van de bitcoin-portemonnees van grote bitcoin-houders.

Bitcoin-walvissen hebben hun bezittingen niet in het laatste duwtje hoger gezet. Historisch gezien is deze trend een bevestigend signaal gebleken dat een opwaartse doorbraak in het verschiet zou kunnen liggen. Bitcoin-walvissen hebben de capaciteit om turbulentie in de markt te veroorzaken, maar de nieuwste holdingpatronen laten zien dat deze grote BTC-houders wachten tot de waarde omhoog zakt voordat ze verkopen.

Bitcoinprijs consoliderend onder $11.000

Deze trend drijft ook de markt aan, omdat bitcoin momenteel een lagere verkoopdruk heeft dan normaal gesproken wordt ervaren wanneer de prijs zich consolideert onder vitale weerstandszones. In de perstijd wordt het BTC/USD-paar verhandeld tegen $10.946. Bitcoin is de afgelopen dagen binnen deze prijsklasse blijven zweven.

Bitcoin-stieren hebben gefaald in hun pogingen om de formidabele weerstand die bestaat tussen de $11.000 en $11.300 prijsklasse op te heffen. Elke test die gericht was op de poging werd gedwarsboomd door de zware verkoopdruk die de bitcoineprijs tot aan de heersende prijs deed dalen.

Er zou een consolidatiefase kunnen volgen als de Bitcoin Lifestyle -stieren proberen om genoeg momentum te vergaren; de zware verkoopdruk die het heeft ondervonden lijkt echter een signaal te zijn dat de toekomst op korte termijn in gevaar is.

Bitcoin walvissen staan sterk ondanks de enorme verkoopdruk

Volgens gegevens die worden gedeeld door de firma CryptoQuant, die blokketenanalyses uitvoert, houden de bitcoinwalvissen nog steeds hun activa vast, ook al is de crypto op verschillende weigeringen gestuit voor 11.000 dollar. CryptoQuant’s CEO, Ki Young Ju, heeft de trend op Twitter becommentarieerd en verklaard dat de Exchange Whale Ratio zijn laagste niveau heeft bereikt in 2020. Hij merkte op dat de lage verkoopcijfers van walvissen een boost geven aan de bitcoin.

In de veronderstelling dat de walvissen deze trend aanhouden, zou het kunnen betekenen dat de bitcoin nog steeds onder minimale zware verkoopdruk staat. Dit zou het perspectief versterken en mogelijk een opwaartse spiraal teweegbrengen in de komende dagen.

Met name ketenanalist Cole Garner is van mening dat de toename van het aantal BTC-transacties van de mijnwerkersportefeuille naar de handelsplatformen de beleggers die verwachten dat het prijsherstel van BTC doorgaat, zorgen baart. Volgens de gegevens van Glassnodes werd 1.113,85 BTC (huidige marktwaarde: 12.191.867,94 dollar) verplaatst van mijnwerkersportefeuilles naar ruilplatformen op 13 september, de grootste uitstroom in één dag sinds december 2019.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.